به گزارش مشرق، وي در اين گزارش مينويسد که آمريکا و سازمانهاي جاسوسي اين کشور از سال 2001 نسبت به اقدام اسرائيل در نفوذ به سامانههاي الکترونيک بخش هاي مختلف صنعتي در سرزمينهاي اشغالي هشدار دادهاند.
اين در حالي است که حزبالله بخوبي تحرکات نظامي اسرائيل را دنبال مي کند و اين بدان معناست که جنگ آينده جنگي در تمامي ابعاد خواهد بود.
از سوي ديگر با افزايش تکيه کشورهاي مختلف دنيا به استفاده از سامانههاي الکترونيک احزابي مانند حزبالله نيز توان خود را در استفاده از رايانه افزايش داده و خود را براي بروز جنگي در اين عرصه آماده کردهاند.
اين همان سلاحي بود که در حوادث پارسال در ايران نيز مورد استفاده قرار گرفت.
بنيامن نتانياهو در اين زمينه گفت که "توان اينترنت، ايران را شکست خواهد داد" و عاموس يادلين، رئيس اطلاعات نظامي اسرائيل نيز در اين رابطه گفته است که جنگ الکترونيک، بُعد چهارم درگيري با فلسطينيها و اعراب خواهد بود.
اين مقاله در همين راستا مينويسد که کشورها امروزه بسياري از منابع و زيرساختهاي حياتي خود را با سامانهاي به نام "سامانه کنترل، نظارت و جمعآوري اطلاعات" اداره ميکنند که به صورت اختصار "اسکادا" ناميده ميشود، بر اساس اين مقاله قرار دادن فعاليت تمامي اين منابع و زير ساختها تحت اختيار دستگاههاي الکترونيک خود به خود خطر نفوذ به آنها را نيز ايجاد مي کند.
اين مقاله در ادامه به نمونههايي از اين نفوذها اشاره ميکند که البته به صورت فردي و تنها با هدف نشان دادن توان و مهارت افراد انجام شده، اما همين موضوع خطرات موجود در اين روش را نيز نمايان مي کند.
شهاب در اين مقاله از کشور استوني به عنوان اولين کشوري نام مي برد که در سال 2007 مورد هجمه گسترده اينترنتي قرار گرفت و سامانههاي زيرساختي و حياتي اين کشور هفتهها از کار افتاد، در پي اين اقدام نيروهاي ناتو کارشناسان خود را به سرعت راهي اين کشور کردند تا با اين روند مقابله کند، از سوي ديگر کشورهايي مانند آمريکا نيز به فکر تقويت سامانههاي نظامي خود در اينترنت افتادند تا مانع از اين حملات شوند.
شهاب در ادامه به اسکادا در اسرائيل مي پردازد و مي نويسد که اين رژيم تاکنون تنها مورد حملات کلاسيک قرار گرفته است، البته هکرهايي از لبنان، مراکش، ايران، ترکيه و عربستان بارها موفق شدهاند تا ده ها هزار سايت اين رژيم را از کار بيندازند.
اين مقاله تأکيد دارد که شبکههاي آبي و برقي سرزمينهاي اشغالي با سامانههاي الکترونيک کنترل مي شود و از سوي ديگر بخش گاز و ارتباطات و بخشي از شبکه حمل و نقل نيز به وسيله اسکادا انجام ميگيرد.
اين تحليلگر مسائل منطقهاي ديگر نقاط مهمي که توسط اين سامانه اداره مي شود را تأسيسات هسته اي سرزمينهاي اشغالي ميداند که معمولاً در داخل پادگانهاي نظامي قرار دارند.
اين گزارش، شاباک را مسئول حفاظت از اسکادا در سرزمينهاي اشغالي معرفي کرده و در عين حال مينويسد که نفوذ به اين شبکه، هميشه محافظان آن را آگاه نميکند و از سوي ديگر تعويض دستگاههاي مراقبت از اين سامانه هزينههاي سنگيني را در بر دارد.
مطرح شدن بُعد چهارم در درگيريهاي احتمالي آينده خطرات ميدان جديد را براي دشمن اسرائيلي آشکار مي کند، بويژه اينکه ارتش اسرائيل سعي کرده است تا خود را بصورت الکترونيک اداره کند و مقامات صهيونيست اين را يکي از افتخارات خود تلقي کرده اند.
شهاب مي نويسد: درست است که اسرائيل معمولاً از جنگ الکترونيک بصورت علني ياد نميکند، اما اين تحول باعث شده است تا تهديدات احتمالي را جدي بگيرد و سازمانهاي اطلاعات نظامي بخش جداگانهاي را به اين موضوع اختصاص دهد.
اين در حالي است که آمريکا نيز از سال هاي گذشته از پيروزي ارتش سايبري ايران در نفوذ به برخي شبکه هاي اين کشور خبر داده که آخرين آنها نفوذ به توئيتر بوده است.
"علي شهاب" تحليلگر مسائل استراتژيک در مقالهاي در مرکز مطالعات "الزيتونه" از فناوري الکترونيک اسکادا و حضور آن در جنگ هاي آينده رژيم صهيونيستي پرده برداشت.